La demanda de Corinna Larsen contra Joan Carles I segueix endavant

El Tribunal Superior de Londres nega la immunitat post-abdicació al rei emèrit d’Espanya

Joan Carles I i Corinna Larsen
Joan Carles I i Corinna Larsen

El rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I, no té immunitat al Regne Unit pels presumptes delictes que hagi pogut cometre després d’haver abdicat, segons ha determinat el Tribunal Superior de Londres sobre el privilegi de la inviolabilitat constitucionalment reconegut als reis i caps d’Estat, al·legat pels advocats del monarca.

Aquesta resolució permet que tiri endavant la demanda interposada contra el rei emèrit per la seva examant, Corinna Larsen, per la difamació i l’assetjament que assegura que va patir per part del CNI, i manté viva la possibilitat que l’excap de l’Estat espanyol pugui ser jutjat si la justícia britànica considera que hi ha indicis de la comissió algun delicte.

Es tracta del darrer afer judicial que afecta Joan Carles I, després que les fiscalies de Suïssa i Espanya arxivessin les investigacions que havien emprès sobre l’origen de la fortuna del rei emèrit.

El Tribunal Superior de Londres, això sí, ha reclamat a Corinna Larsen que aclareixi detalls sobre la seva demanda referents a l’acusació contra el general Félix Sanz Roldán, director del CNI en el moment dels fets denunciats, a qui l’examant del rei emèrit atribueix l’assetjament.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari