Els sindicats consideren “fum” la reculada de Cambray

Educació accepta que les escoles mantinguin el currículum el curs vinent, però manté el 7 de setembre com a data d'inici

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray
El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray

Els sindicats han mostrat el seu rebuig a la cessió sobre el currículum del curs vinent anunciada aquest dimecres pel conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray.

Mentre les protestes contra ell s’han estès arreu de Catalunya durant la segona jornada seguida de vaga de professors, Cambray ha dit que les escoles i instituts “que ho considerin oportú” podran mantenir durant el curs 2022/2023 el seu currículum.

L’esborrany del nou currículum, i en particular l’avançament una setmana del curs escolar a partir del setembre, van encendre els professors i els ha portat a mobilitzar-se.

Cambray, això sí, ha dit que els centres que vulguin podran adherir-se el curs 2022/2023 al nou currículum, el nou esborrany del qual ha avançat que es presentarà la setmana vinent.

El conseller ha assegurat que aquest esborrany incorpora les aportacions adreçades després que es difongués el primer esborrany. La data d’inici del curs, no obstant això, es manté el dia 7 de setembre.

Cambray també ha descartat dimitir i ha reiterat que “volíem que hi participés tothom”, en resposta a les crítiques dels sindicats, que van queixar-se que no havien pogut dir la seva sobre l’esborrany.

Els representants dels docents consideren que la reculada del conseller d’Educació sobre l’obligació d’aplicar el nou currículum a partir del curs vinent és una “cortina de fum”, donat que la versió definitiva no es consensuarà amb els centres.

Les protestes organitzades contra Cambray pels sindicats dels professors han provocat talls del trànsit a les quatre capitals de província i han endarrerit la inauguració del Saló de l’Ensenyament.

(Visited 197 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari