El govern de Barcelona prepara més retallades de cotxes contaminants

L'Ajuntament vol vetar els vehicles Euro 4 i instaurar un peatge urbà, però admet que no té calendari

Instal·lació de senyals indicadors de la zona de baixes emissions

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, ha avançat aquest dilluns que els vehicles dièsel amb l’etiqueta groga Euro 4, distingida amb una B (matriculats entre el gener del 2006 i el 2014) seran els pròxims en quedar-se fora de la Zona de Baixes Emissions de Barcelona. Així ho ha explicat en la presentació del primer informe de balanç de la mesura a la capital catalana. Encara no hi ha cap data establerta per a la nova restricció de vehicles.

Les dades de les estacions de contaminació mostren que els nivells del principal indicador de contaminació –el diòxid de nitrogen- han baixat un 11% a la ciutat. Badia ha dit que l’opinió de la ciutadania sobre la iniciativa és “bona” i que el següent pas és prohibir la circulació dels cotxes amb etiqueta groga.

L’aplicació de la Zona de Baixes Emissions ha reduït 609.000 trajectes contaminants en un any, segons l’Ajuntament de Barcelona. Això no obstant, l’any passat es van posar 70.000 multes per incompliment de la normativa, una dada que el consistori considera “baixa” en comparació amb la resta de sancions de trànsit.

Una altra de les opcions que l’Ajuntament es planteja per millorar la qualitat de l’aire és posar peatges als accessos de la ciutat per reduir encara més la mobilitat. Tot i que Badia s’hi ha mostrat favorable, ha reconegut que no tenen competències per fer-ho i que necessitarien una habilitació legal de la Generalitat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.