La vaga de transportistes perd força

Les principals organitzacions del sector del transport no donen suport a l’aturada

Camió (Creative Commons)
Creative Commons.

El Comitè Nacional del Transport per Carretera (CNTC), la Federació Nacional d’Associacions de Transport d’Espanya (Fenadismer) i la Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies (CETM) han confirmat que no donaran suport a la vaga indefinida de transportistes convocada a partir de les 00.00 horas d’aquest dilluns 14 de març per la Plataforma de Defensa del Sector del Transport de Mercaderies per Carretera Nacional i Internacional. “Reclamem la col·laboració dels cossos i forces de seguretat de l’estat per si fos necessària la seva intervenció per garantir el nostre dret a realitzar lliurement la nostra activitat”, ha expressat la CETM.

Reivindicacions laborals

La Plataforma, que representa a pimes i autònoms de tot el país, ha convocat l’atur per l’augment del cost dels combustibles, que s’ha incrementat un 20% des que es va iniciar la invasió russa d’Ucraïna, i les males condicions laborals dels treballadors. “El 90% de les empreses de transport (mitjanes i petites) es troba a una situació econòmica de fallida total. Les condicions laborals són de total precarietat en tots els sentits. Conseqüències que paguen de manera directa tots els conductors assalariats als quals defensarem a les demandes exigides”, han sentenciat.

Considera que és insuficient l’acord que va aconseguir el Govern d’Espanya abans de Nadal amb les patronals i que va suposar la cancel·lació de les mobilitzacions. Les mesures s’han materialitzat en un decret llei que ha estat aprovat pel Consell de Ministres del dimarts 1 de març.

Segons informa ‘Diario de Transporte’, la Plataforma demana al ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que es prohibeixi de la contractació de serveis de transport de mercaderia per carretera per sota dels costos d’explotació i que es limiti la intermediació en el contracte de transport a un sol contractista. També reclama al Ministeri de Treball que es redueixi la jubilació als 60 anys per als conductors professionals per ser una professió d’alt risc i que es reconeguin totes les malalties derivades de l’activitat professional tant als conductors assalariats com als autònoms.

A favor de Putin i contra Zelenski

En declaracions a ‘El Plural’, José Fernández, coordinador d’Astúries de la Plataforma, ha defensat al president de Rússia, Vladímir Putin. “Volen tirar la culpa a Putin dels problemes que tenim a Espanya, però està a milers de quilòmetres. Putin no té la culpa que a Espanya tinguem uns polítics ineptes, inútils i corruptes”, ha assenyalat.

Al final de l’entrevista s’ha posicionat en contra del president ucraïnès, Volodímir Zelenski. “Per què van tallar l’entrada del petroli rus? Per què fan imposicions? Perquè no interessa als americans i al bavós aquest que tenen de president, Biden, que està darrere del sionisme satànic? A qui volen enganyar amb aquest conte xinès de la guerra d’Ucraïna? Vagin a veure els laboratoris que tenia armat per destruir la meitat de la humanitat el nazi aquest que tenien a Ucraïna matant russos per parlar rus!”, ha exclamat.

(Visited 338 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari