Omplir el dipòsit de gasolina pot costar més de 100 euros

Pedro Sánchez es reunirà demà, 7 de març, amb els secretaris generals de CCOO i UGT i amb els presidents de CEOE i Cepyme

Omplint el dipòsit de gasolina (Jeso Carneiro, Flickr)
Omplint el dipòsit de gasolina (Jeso Carneiro, Flickr)

La guerra d’Ucraïna es comença a notar a la butxaca dels consumidors. Fa tot just una setmana, els preus dels carburants s’han encarit com poques vegades s’ha vist. Omplir el dipòsit del cotxe costa prop de deu euros més en part pel temor a l’escassetat de subministrament.

El preu de la gasolina ha passat de costar 1’72 euros el litre fins arribar a 1’90, segons les dades del geoportal del ministeri de Transició Ecològica. Per omplir el dipòsit pots arribar a gastar 104’50 euros i fa una setmana, 94’60 euros.

L’estació de servei més costosa cobrava el litre de dièsel a 1’63 euros i ara, 1’80. Per a omplir el dipòsit pots necessitar 99 euros. Fa set dies costava 89’65.

El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, es reunirà el demà, 7 de març, amb els secretaris generals de CCOO i UGT, Unai Sord i Pepe Álvarez, i amb els presidents de CEOE i Cepyme, Antonio Garamendi i Gerardo Cuerva, per tractar d’acordar un “gran pacte de rendes” que eludeixi una espiral d’inflació que reduiria el poder de compra de les famílies i posaria en risc la recuperació econòmica.

(Visited 107 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari