Conclou sense acord la reunió de Cambray amb els sindicats de professors

El conseller d'Educació rebutja retirar el nou calendari i emplaça els docents a proposar millores en el Consell Escolar

El conseller Josep Gonzàlez-Cambray
El conseller Josep Gonzàlez-Cambray

La reunió que ha mantingut aquest divendres al matí el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, amb representants sindicals dels professors ha acabat sense acord sobre el calendari del curs escolar 2022/2023.

La trobada s’ha produït després que desenes de representants sindicals dels professors ocupessin aquest dijous la seu del Departament d’Educació, i hi fessin nit, per obligar el conseller Cambray a retirar el nou calendari, que el govern ha decidit unilateralment.

Els sindicats han demanat la dimissió del conseller, a qui han retret un comportament autoritari, i han lamentat que Educació no hagi acceptat retirar el calendari, per la qual cosa consideren que no poden iniciar “una negociació real”.

També han explicat que Cambray tampoc ha acceptat altres propostes ni s’ha retractat després d’haver acusat d’immobilisme als sindicats, segons ha denunciat la portaveu d’Ustec, Iolanda Segura.

Les organitzacions convocants de la protesta -Ustec, CCOO, Intersindical-CSC, Aspepc-Sps i UGT-, que han descartat continuar amb l’ocupació de la seu d’Educació, decidiran en les respectives assemblees i en reunions entre ells eventuals mobilitzacions.

Per part del govern de la Generalitat, Educació ha assegurat als sindicats que en el Consell Escolar de dilluns s’escoltarà a tothom i podran plantejar totes les propostes de millora que vulguin.

Mentre que aquesta conselleria defensa que el nou calendari no afectarà els drets laborals dels docents, els sindicats discrepen i temen que provoqui un sobreesforç per a les escoles, així com problemes organitzatius.

(Visited 126 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari