El Parlament presentarà un recurs al Suprem per mantenir l’escó a Juvillà

El diputat cupaire assegura que esgotaran "totes les vies possibles" contra la decisió de la JEC

El diputat cupaire Pau Juvillà acompanyat de diversos membres de la Mesa del Parlament

Foto: @cupnacional

El diputat de la CUP i secretari tercer de la Mesa del Parlament, Pau Juvillà, ha anunciat aquest dimecres que presentarà un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar-li l’escó. En una roda de premsa amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, els membres independentistes de la Mesa –Alba Vergés (ERC), Ruben Wagensberg (ERC) i Aurora Madaula (Junts)- i el diputat d’En Comú Podem Lucas Ferro, el cupaire ha afirmat que el Parlament presentarà també un recurs.

“Esgotarem totes les vies possibles”, ha assegurat Juvillà, que ha recordat que el passat 17 de desembre la Cambra catalana va acordar per majoria -amb el suport d’ERC, Junts, la CUP, el PSC i els comuns- mantenir-li l’acta de diputat. “El Parlament és competent en aquesta qüestió i vam aprovar un dictamen amb 113 diputats. La JEC no és un organisme judicial, sinó administratiu, amb funcions molt concretes i centrades en el procés electoral”, ha defensat Juvillà.

Encara que els socialistes van votar a favor de la resolució del Parlament, el secretari primer de la Mesa, Ferran Pedret (PSC), no ha estat present a la roda de premsa conjunta. Juvillà, però, li ha restat importància i ha assegurat que compta amb el suport de la majoria parlamentària que va aprovar el dictamen per mantenir-li l’escó. D’altra banda, tant el PP, com Ciutadans i Vox han anunciat que emprendran les mesures pertinents perquè es compleixin les ordres de la JEC.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari