La Junta Electoral ordena retirar l’escó al diputat Pau Juvillà (CUP)

El secretari de la Mesa està condemnat per no retirar llaços grocs del seu despatx a l'Ajuntament de Lleida l'any 2019

Pau Juvillà

La Junta Electoral Central (JEC) ha rebutjat les al·legacions del Parlament contra la inhabilitació del diputat de la CUP Pau Juvillà i ha ordenat a la Cambra que li retiri l’escó. Juvillà, que també és secretari tercera de la mesa del Parlament, ha estat condemnat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a sis mesos d’inhabilitació per negar-se a retirar els llaços grocs del seu despatx de la Paeria.

Encara que la sentència no es ferma, la JEC considera que es donen les circumstàncies per aplicar-li la inelegibilitat sobrevinguda i ha acordat “deixar sense efecte” el seu escó. El Parlament defensava que Juvillà podia mantenir el seu escó perquè no hi havia cap causa d’incompatibilitat. Tot i això, la JEC deixa en mans de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, l’aplicació de l’acord.

La decisió de la Junta Electoral respon a les reclamacions que havien fet Vox, Cs i PP, que van exigir la retirada de l’acta de diputat a Juvillà. Fa un mes el Parlament va aprovar que Juvillà mantingués el seu escó fins que hi hagi sentència ferma per la seva inhabilitació. ERC, Junts, la CUP, el PSC i els comuns van votar a favor de la mesura, mentre que els tres partits de dretes s’hi van oposar.

En l’escrit publicat per la JEC, l’òrgan electoral considera que el delicte de desobediència pel qual Juvillà ha estat condemnat a sis mesos d’inhabilitació està “inclòs” en el catàleg de delictes del Codi Penal contra l’administració pública i que, per tant, s’ha d’entendre que el diputat de la CUP és inelegible. La Junta Electoral ha fet servir el cas de l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, per sustentar la seva decisió.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.