Els comuns volen ser el soci VIP del Govern català i substituïr la CUP

La formació En Comú Podem va ressorgir de la insignificança política quan, després del cop de porta de la CUP, el Govern de Pere Aragonès la va cridar per pactar els pressupostos. L’aprovació dels comptes de la Generalitat per al 2022 va suposar per als comuns la possibilitat de reflotar la seva imatge.

Ara, amb aquest trumfo a la mà, han passat de ser un partit de l’oposició sense força ni influència per fer gairebé res a ser un soci útil, fiable i que podria condicionar. I això, en el seu futur balanç de legislatura per presentar-se a les pròximes eleccions, quedaria molt bé. Però perquè això sigui així, caldria que el Govern i els independentistes continuessin comptant amb ells. I això només pot passar si la CUP queda fora de joc.

Pere Aragonès assegura que vol seguir comptant amb els comuns, però que considera que la CUP encara és el seu soci preferent. A JxCat, a més, no veuen En Comú Podem con un soci, sinó només com un salvavides puntual.

I els comuns volen que la relació amb el Govern es torni estable però sense la CUP, per poder guanyar força i no ser l’última bala quan ja no hi ha més remei i el marge de negociació és baix.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.