Madrenas juga brut per externalitzar el servei de neteja i recollida d’escombraries

La interventora de l'Ajuntament de Girona i l'oposició assenyalen que no s'ha donat marge per fiscalitzar-lo

Marta Madrenas
Marta Madrenas

Un informe de la interventora de l’Ajuntament de Girona reflecteix que el govern municipal, que encapçala l’alcaldessa Marta Madrenas (Junts), va incloure en l’ordre del dia de dilluns el nou contracte de neteja de la ciutat sense haver facilitat el “mínim de cinc dies establerts en règim de fiscalització prèvia limitada”, publica Crónica Global.

D’aquesta manera, segons assegura la interventora i recull la mateixa informació, no es va poder “estudiar en profunditat una proposta d’acord amb repercussions econòmiques importants al pressupost actual i exercicis futurs”.

Pel fet de considerar que les xifres del nou contracte poden afectar l’estabilitat i la sostenibilitat financera del consistori, la interventora es reserva la facultat d’emetre un informe complementari i d’exercir el control financer a posteriori del contracte, que s’enfila fins als 184,3 milions d’euros.

L’oposició del govern municipal de Girona s’ha queixat que s’havia d’estudiar en només un cap de setmana el nou contracte -de 170 pàgines jurídiques, 400 de plecs, 31 annexos i 34 plànols- sobre l’externalització, per un període de vuit anys, dels serveis de neteja viària i la recollida d’escombraries, després que un informe del secretari general de l’Ajuntament que havia avalat el model d’externalització promogut pel govern de Madrenas fos tombat per l’oposició.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.