Piqué ataca Freixa mentre es fa l’“americà”

Va ser l'únic jugador català que va tornar, com Dest, Neto, Araujo i Coutinho, un dia més tard perquè va passar el Nadal a Miami amb Shakira, en un gest de poc compromís i serietat

Gerard Piqué
Gerard Piqué

O Piqué s’avorreix molt o ha perdut, certament, el poc control que tenia del seu entorn al marge del futbol mentre l’estrella d’un dels millors centrals de la història del FC Barcelona s’apaga inevitablement, permetent “cremar” un contracte que ningú li pot ni li ha de discutir perquè a ell li van oferir i el va signar amb la complaença d’una directiva en aquells dies presidida per Josep Maria Bartomeu.

Encara que ara Piqué no deixa de parlar de la seva mala gestió permanentment i ha acusat Bartomeu i a la seva junta de despropòsits i errors, la veritat és que quan va signar el contracte ni ho va denunciar ni va avisar que s’estava posant en risc l’estructura econòmica del propi club. El va signar i a cobrar. El mateix que ara, amb tot el dret del món, volen fer Coutinho i Umtiti.

A propòsit de tots dos, amb una sortida molt complicada del club aquest mes que ve, però sobretot sobre Dembélé, Piqué ha sortit sorprenentment a criticar a un candidat a la presidència del FC Barcelona en les passades eleccions. El que va començar sent un intercanvi de comentaris entre el periodista Alfredo Martínez i Toni Freixa va acabar en una petita sortida de to de Piqué. Aquesta va ser la seqüència:

@Alfremartinezz: “Dembelé li va costar al Barcelona 105 M€ més 20 en variables de traspàs. Ha cobrat prop de 17 M entre fix i variables durant aquests 4 anys. S’ha passat més de la meitat el temps lesionat. Si creu que ha d’exigir més està en el seu dret, però, ho sento, no s’ho mereix”

@tonifreixa: “Alfredo, ho marca el mercat, no els seus mereixements. Si altres clubs paguen més, és lògic que el seu agent busqui el millor contracte”

@Alfremartinezz: “No he dit que no sigui lògic. Una mica d’agraïment per allò que ha rebut i que gairebé no ha retornat no està de més. No crec que l’oferta del Barcelona sigui indigna. Que gaudeixi de la seva lluna de mel. Molt professional tot per part seva”.

@tonifreixa “Així són els jugadors. Cap sorpresa per a mi. Pensar que renovaria a la baixa per a permetre així inscriure a un jugador recentment fitxat que juga en la seva mateixa posició, és de traca”.

Aquí és on Gerard Piqué va deixar anar una espècie de frase amb especial ressentiment i mala intenció:

@3gerardpique En resposta a @tonifreixa @Alfremartinezz: “No generalitzis amb l”així són els jugadors’. És com si jo digués ‘així són els candidats, no paguen als seus col·laboradors'”, en al·lusió a una informació que no va tenir continuïtat per part del diari Ara per queixes d’un sector de la candidatura que, al seu criteri, no va acabar cobrant alguna cosa pactada.

Poc després, un altre tuiter, @Pere_Ametller, responent a @3gerardpique @massanagranaire i dos més, va deixar escrit això: “És com si jo digués ‘així són els futbolistes que es fiquen a fer d’empresaris, que després tenen un restaurant anomenat Blue Espot Barcelona que no paga als seus proveïdors'”.

La batussa va acabar més o menys així, amb Toni Freixa molt tranquil i com és habitual en el seu twitter sense voler anar més enllà ni escalfar-se, molt menys en contra d’un futbolista del primer equip.

Una altra cosa és que, confirmat, ni Gerard Piqué ni Joan Laporta estaven d’humor el dimecres amb Ferran Torres entrenant a la Ciutat Esportiva sense cap possibilitat de ser inscrit a LaLiga tret que es produeixi un miracle o que coli una altra falsa rebaixa del salari de futbolistes com Piqué que, en realitat, van ajornar part de la seva fitxa per a donar entrada en el seu moment a Memphis i Éric García.

Ara la situació és molt més seriosa, perquè es tracta de que saltin algunes fitxes importants com les de Coutinho o Umtiti. Però l’obsessió de Laporta, i també de qui és ara la veu del seu amo, Gerard Piqué, era ampliar el contracte de Dembélé. La jugada, bastant rocambolesca i infantil, consistia a ampliar-li a quatre o cinc anys aquest contracte que ara expira, el 30 de juny, de forma i manera que la forta amortització d’enguany, rondant els 24 milions, passés per l’obligat estirament del nou contracte i la corresponent divisió d’aquest romanent pels anys que signés.

Joan Laporta, Mateu Alemany i Ferran Reverter, juntament amb el mateix Xavi, han donat per fet que amb quatre moixaines i frases aduladores el davanter francès s’anava a quedar. Gran error perquè, d’entrada, Xavi va afirmar que era el millor del món en el seu lloc i el president Laporta va anar molt més enllà: “És millor que Mbappé“, sense que aquesta consideració i elogis es traduïssin en un contracte suculent com el que sí que li ha ofert la Juventus, un nou-ric del futbol italià, que segurament acceptarà, deixant a Laporta plantat.

El pitjor és que Piqué, ara el favorit del president, no es va assabentar que Dembélé anava a casar-se aquest Nadal pel rite musulmà al Marroc. Fatal error perquè ningú del club l’ha acompanyat ni li ha preparat un obsequi, un detall que Ousmane, un futbolista molt sensible, hagués agraït.

En canvi, Piqué, durant aquests mateixos dies, ha descobert que ara és ‘americà’, perquè va obtenir permís per a tornar, com Dest, Neto, Araujo i Coutinho, un dia més tard que la resta. Com que la seva parella, Shakira, havia organitzat les vacances de Nadal a la seva casa de Miami, a petició i suggeriment d’ella, Piqué va obtenir de Xavi aquesta prebenda d’un dia més de vacances de Nadal, la qual cosa suposa un privilegi i una infracció d’aquest reglament intern que teòricament obliga Piqué, jugador català, a tornar com la resta dels europeus un dia abans. Tant més quan els pares, els avis i la família sencera de Gerard són residents a Catalunya.

Fer-se passar per ‘americà’ al vestuari tampoc li ha fet guanyar punts, al contrari, perquè molts jugadors recelen de les seves actuacions i maniobres, com quan va ser a un acte de la Copa Davis estant lesionat, aprofitant la nul·la autoritat de qui llavors era l’entrenador, Sergi Barjuan.

En general, Piqué va ajudar a la gran falsedat orquestrada per Laporta perquè Leo Messi no continués al club, perquè en aquest cas sí que Ferran Reverter i Eduard Romeu haurien aplicat una precisa tisorada, de veritat, com quan ho va fer Bartomeu després de la imposició del confinament. Piqué, que a més va ser vetat pel codi ètic per a adquirir com ell pretenia el Barça Corporate, no li ho ha perdonat a Bartomeu. Ni aquesta negativa ni haver-li retallat el 12% del salari d’aquell any.

I és clar, a Piqué li sembla que Freixa i Bartomeu venen a ser la mateixa cosa. És el discurs que li interessa. Que no es queixi, doncs, si fa la sensació que ell mateix i Laporta comparteixen una passió desbocada per fer negocis al Barça i que, depèn de com es miri, també tenen grans ambicions en comú en l’òrbita barcelonista. Es comença així i s’acaba sent un president com Laporta, a qui els socis li preocupen entre poc i res.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.