La Fiscalia belga presenta el darrer recurs per extradir Valtònyc a Espanya

La vista per dirimir la qüestió i escoltar les parts serà el pròxim 11 de gener a dos quarts de deu del matí

El raper mallorquí Valtònyc

Foto: @valtonyc

La Fiscalia belga ha decidit presentar un recurs de cassació aquest dimecres contra la sentència del Tribunal d’Apel·lació de Gant que rebutjava l’extradició del raper mallorquí Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, a Espanya. Ara, la Fiscalia disposa de cinc dies per presentar la seva memòria amb els arguments pertinents, mentre que els advocats del raper tenen dos més per respondre, ja que la vista per dirimir la qüestió s’ha fixat pel pròxim 11 de gener a les 9:30 del matí.

Aquest recurs, sobre el qual decidirà el Tribunal de Cassació de Bèlgica, és la darrera oportunitat de la Fiscalia belga per tractar d’extradir Valtònyc a Espanya tot i que aquest tribunal, generalment, resol qüestions formals, sense pronunciar-se sobre el fons. En la sentència, el tribunal de Gant va ratificar que les lletres de les cançons del raper estan emparades per la llibertat d’expressió, i va rebutjar els delictes d’injúries a la Corona -suprimit del codi belga-, el d’amenaces i el d’enaltiment del terrorisme, pels quals l’Audiència Nacional va condemnar al raper a tres anys i mig de presó.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides