Bèlgica no extradirà el raper Valtònyc a Espanya

La sentència es pot recórrer al Tribunal de Cassació en un termini de 24 hores

Valtònyc
Valtònyc

El Tribunal d’Apel·lació de Gant (Bèlgica) ha rebutjat l’euroordre sol·licitada pel Tribunal Suprem contra el raper Josep Miquel Arenas, conegut com Valtònyc, condemnat a tres anys i mig de presó per l’Audiència Nacional pels delictes d’injúries a la Corona, amenaces i enaltiment del terrorisme. Bèlgica, doncs, no extradirà el raper mallorquí a Espanya, una decisió que tan Valtònyc com els seus advocats han celebrat.

“En aquest tribunal s’ha tornat a dir que el que jo vaig fer no pot ser terrorisme, que no hi ha amenaces de mort en una cançó i que injuriar al rei a Bèlgica ja no pot ser delicte mai més”, ha declarat el mallorquí davant els mitjans. La decisió del Tribunal d’Apel·lació arriba després que aquest consultés al Tribunal Constitucional belga sobre la vigència del delicte d’injúries a la Corona, qui va emetre una sentència abolint el delicte de l’ordenament jurídic argumentant que era inconstitucional perquè vulnerava el dret a la llibertat d’expressió.

En aquest sentit, el raper ha assegurat sentir “molta impotència” en “veure com hem aconseguit que a Bèlgica es derogui la llei d’injúries a la Corona, i a l’Estat espanyol, on hi ha un govern que, suposadament, és el més progressista de la història, no s’és capaç de donar aquesta passa i avançar cap al segle XXI”. La sentència es pot recórrer al Tribunal de Cassació de Bèlgica en un termini de 24 hores, tot i que aquest, generalment, es limita a estudiar qüestions formals, sense entrar en el fons.

(Visited 51 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari