La web per tramitar ajudes per la fotovoltaica, col·lapsada el primer dia

La Generalitat va obrir la convocatòria el dimecres, però el sistema no va respondre davant l'allau de sol·licituds

Panells solars a la coberta del magatzem per a la venda online de Mercadona ubicat a la Zona Franca-Barcelona

Aquest dimecres s’obria en el web de la Generalitat la convocatòria de subvencions per a la instal·lació de panells fotovoltaics d’autoconsum, una ajuda molt esperada pel sector que ha experimentat problemes en la seva posada en marxa. Tal com ha assenyalat el Diari de Girona, des de primera hora la web on s’havia de presentar la sol·licitud es va col·lapsar, i diversos usuaris van manifestar la seva indignació a les xarxes socials davant la impossibilitat de realitzar la tramitació en línia.

Com ha explicat al mitjà citat Jordi Miró, director comercial de l’enginyera gironina Solventa 6, “en una anterior convocatòria d’ajudes del Ministeri també va passar”, així que “ja t’esperes que es pugui col·lapsar”. De fet, últimament, han estat vàries les webs de la Generalitat que han experimentat problemes tècnics: La Meva Salut va col·lapsar-se per l’allau de sol·licituds per descarregar-se el certificat covid, i la web per vacunar-se també va fallar a l’inici de la seva posada en marxa.

Les instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum han esdevingut una important alternativa davant l’encariment del preu de l’energia, i a Catalunya hi ha nombrosos projectes pendents de posar-se en marxa, a l’espera de rebre aquestes ajudes. Unes subvencions que ha posat en marxa l’Institut Català d’Energia i que abasten l’autoconsum renovable en el sector serveis i en altres sectors productius -també al tercer sector i al residencial i d’administracions-, la incorporació d’emmagatzematge per a autoconsums renovables existents i les renovables tèrmiques en el sector residencial.

(Visited 83 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari