La Casa Reial envia un emissari a Abu Dabi per negociar el retorn del rei emèrit

Segons 'Vozpópuli', el viatge s'hauria produït dilluns, en conèixer l'arxivament de les causes de la justícia suïssa

Felip VI i Joan Carles I
Felip VI i Joan Carles I

L’arxivament de les causes que afecten Joan Carles I per part de la Fiscalia suïssa ha obert definitivament la porta al retorn de l’exmonarca, qui ja ha manifestat en diverses ocasions -a través de persones properes- el seu desig de tornar a Espanya. De fet, segons ha avançat Vozpópuli, la Zarzuela rebia informacions d’Abu Dabi que “advertien que (el rei emèrit) no esperaria més i que estava disposat a actuar pel seu compte abans de Nadal”, motiu pel qual Felip VI ha iniciat un procés de negociació per pactar les condicions del retorn del seu pare.

Segons apunten les fonts del mitjà citat, aquesta negociació s’està duent a terme “sobre el terreny”, és a dir, a Abu Dabi, on la Zarzuela “ha enviat una persona de la màxima confiança de Joan Carles I per calmar els ànims i, sobretot, per buscar una solució, a curt termini, que satisfaci a totes les parts”. El viatge s’hauria produït aquest dilluns, quan es va conèixer l’arxivament de la investigació suïssa contra l’emèrit, i, les fonts asseguren que l’exmonarca “tornarà sí o sí”.

La Casa Reial és conscient que Joan Carles I està molest: “Considera que ja no hi ha excusa perquè el mantinguin allà i que només entendria que no el deixessin tornar i l’haguessin condemnat”. De fet, el rei emèrit acusa el president Pedro Sánchez de vetar la seva tornada, i lamenta que Felip VI no s’hagi imposat en aquest sentit. Aquest dimarts, però, la ministra de Política Territorial i portaveu de l’executiu central, Isabel Rodríguez, ha delegat la decisió sobre el retorn de l’exmonarca en la Zarzuela, i ha assegurat que “no ens correspon a nosaltres (al Govern central) pronunciar-nos entorn d’aquesta decisió”, sinó que “correspon al rei emèrit i, per descomptat, serem respectuosos amb la decisió que s’adopti al si de la Casa Reial”.

Segons les fonts consultades pel mitjà citat, doncs, “el moment per negociar ha arribat i només faltaria tancar les condicions amb el propi emèrit i la Zarzuela”. Tant l’executiu de Sánchez com la Casa Reial, però, coincideixen que seria un inconvenient que la tornada es produís el Nadal, quan està previst el discurs de Felip VI, de manera que encara cal “trobar una entesa sobre el quan i l’on serà aquest retorn”.

Joan Carles I vol “recuperar la vida que tenia abans de marxar a Abu Dabi”, i pretén tornar “com més aviat millor” i allotjar-se al palau reial: “Ell ja ha dit que no es queda a Madrid si no és a la Zarzuela”, afirmen les fonts. Pel que fa a la qüestió econòmica, tot i haver demanat recuperar la seva retribució, el rei emèrit assegura ara que “no necessita cap mena d’assignació” perquè “té propietats que valen més que els diners que rebia fa anys de l’Estat”.

(Visited 88 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari