Arxivada la investigació suïssa sobre els 65 ME donats per Joan Carles I a Corinna Larsen

El fiscal Bertossa descarta portar a judici el resultat de les indagacions i l’examant del monarca és exonerada

Joan Carles I i Corinna Larsen
Joan Carles I i Corinna Larsen

La investigació de la Fiscalia del cantó de Ginebra (Suïssa) sobre els 65 milions d’euros donats pel rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I, a la seva examant Corinna Larsen ha estat arxivada pel fiscal encarregat de les indagacions, Yves Bertossa.

Les diligències, centrades en la presumpta comissió d’un delicte de blanqueig de capitals, esquitxaven també Arturo Fasana i Danta Canonica, els gestors de la fundació Lucum, l’estructura offshore creada a Panamà que va rebre aquell import procedent de la monarquia de l’Aràbia Saudita.

Bertossa ha conclòs que les diligències no permeten portar ningú a judici i ha retirat els càrrecs contra Corinna Larsen i la resta de persones investigades -formalment, Joan Carles I no era un d’ells- en el marc d’una causa relacionada amb el presumpte pagament d’una comissió il·legal per intermediar en l’adjudicació de l’AVE de la Meca a Medina. En canvi, segons publica El Periódico, ha multat la Banca Mirabaud per la seva gestió.

Corinna Larsen va declarar que havia ingressat els 65 milions d’euros en un compte del banc Gonet Bahamas, corresponent a la firma Solare, l’any 2012, i que l’import era un regal de l’aleshores cap de l’Estat espanyol motivat per l’estima que sentia per ella i pel seu fill.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides