Les condicions del rei emèrit per tornar: viure a la Zarzuela i rebre una assignació

Segons 'El Confidencial', ni la Casa Reial ni la Moncloa estan disposades a cedir a les exigències de Joan Carles I

Felip VI amb Joan Carles I
Felip VI amb Joan Carles I

La pròrroga de sis mesos decretada per la fiscal general de l’Estat, Dolores Delgado, sobre les diligències obertes contra el rei emèrit, Joan Carles I, es considera “precipitada i innecessària” en alguns sectors de la Fiscalia, segons ha publicat El Confidencial, els quals atribueixen aquesta dilatació del procés a dos motius: “alliberar” la pressió que recau sobre Felip VI de cara al seu discurs de Nadal, i disposar de més temps per preparar “l’operació retorn” de Joan Carles I.

Al marge dels dubtes que genera la decisió de Delgado, el fet és que aquesta pròrroga retarda els plans del rei emèrit de tornar a Espanya. Segons el mitjà digital citat, però, el monarca no vol fer-ho de qualsevol manera, i ha posat dues condicions per marxar d’Abu Dabi: residir al palau de la Zarzuela i recuperar l’assignació econòmica.

Joan Carles I considera que la Zarzuela és “casa seva”, però aquesta opció incomoda tant a la Casa Reial com a la Moncloa, ja que podria desencadenar un important debat i passar factura al Govern central i a la monarquia. Pel que fa a la recuperació del seu estatus del 2019, és a dir, tornar a rebre l’assignació econòmica que li va retirar el seu fill, el rei Felip VI, el març del 2020, sembla que la Zarzuela tampoc estaria disposada a fer-ho.

Segons el mitjà citat, la Casa Reial no té plans previstos per aquesta “operació retorn”, i la seva negativa de cedir a les exigències de l’emèrit està tensant la relació entre l’actual rei i el seu pare, una situació que també suposa un maldecap per la Moncloa. De fet, Joan Carles I està molest perquè el president del Govern central, Pedro Sánchez, li hagi demanat “explicacions” sense esperar a conèixer el resultat de les investigacions.

(Visited 214 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari