L’entorn del rei emèrit acusa Sánchez de vetar el seu retorn a Espanya

Asseguren a 'Vozpópuli' que El Govern central ha promogut una "campanya mediàtica" contra Joan Carles I

Pedro Sánchez amb Joan Carles I

És ben sabut que Joan Carles I vol tornar a Espanya com més aviat millor i que, com va avançar Vozpópuli, vol fer-ho amb dues condicions: viure a la Zarzuela i recuperar l’assignació econòmica de la Casa Reial. No obstant això, la decisió de la Fiscalia de prorrogar sis mesos més les diligències obertes contra el rei emèrit ha troncat els seus plans de tornar a curt termini, un fet pel qual, segons ha desvelat el mitjà citat, l’entorn més proper de l’exmonarca assenyala directament el president del Govern central: “Pedro Sánchez no vol que torni”.

Segons les persones pròximes a Joan Carles I, durant les darreres setmanes “han passat moltes coses, algunes públiques i evidents, i d’altres no tant”, i en totes “es pot veure la mà de la Moncloa”. També en la decisió de la Fiscalia, ja que com recorden les fonts del mitjà citat, el mateix Sánchez va apuntar en una entrevista a RNE el 2019, referint-se a l’extradició de Carles Puigdemont, que la Fiscalia depèn de l’Executiu central. Així, l’entorn del rei emèrit assenyala que el tinent fiscal del Tribunal Suprem, Juan Ignacio Campos, que va ser escollit pel càrrec el gener del 2021, dirigeix la Fiscalia del Suprem “per delegació de la Fiscalia General”, i que Campos és de la màxima confiança de la fiscal general de l’Estat, Dolores Delgado, qui va signar la pròrroga de les diligències.

“El Govern no vol que Joan Carles I torni a Espanya i la Fiscalia ha actuat en conseqüència”, asseguren fonts pròximes a l’exmonarca, les quals acusen l’Executiu central de promoure una “campanya mediàtica i editorial” contra el rei emèrit “quan tot apuntaba a què Joan Carles I vindria”. En aquest sentit, consideren que des de finals de novembre, “l’entorn mediàtic del Govern ha rescatat totes les acusacions de Corinna Larsen” -l’examant del rei emèrit- per “perjudicar-lo” i “pressionar” el seu fill,  Felip VI.

Els amics de l’emèrit no saben si la Zarzuela i la Moncloa han mantingut converses formals sobre el possible retorn de l’exmonarca de cara a Nadal, tot i que remarquen que “si Pedro Sánchez no vol, Joan Carles I no vindrà” perquè, entre altres coses, Felip VI “vol evitar problemes” i “no s’imposa”. El Govern central va delegar públicament la decisió sobre el retorn del rei emèrit a la Casa Reial, però el monarca actual “no vol un enfrontament amb Pedro Sánchez ni un xoc institucional”, de manera que “la decisió serà acordada”, apunta l’entorn de Joan Carles I.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides