Pistes masclistes

S’ha de tenir molt mala punteria per obrir una croada contra les pistes de futbol a les escoles per masclistes, el dia que la jugadora de futbol del Barça Alexia Putellas guanyava la Pilota d’Or, convertint-se així en la millor jugadora de futbol del món. Aquest bunyol l’ha perpetrat el departament d’Educació de la Generalitat, que està preparant una guia per a l’arquitectura dels col·legis en què, entre altres qüestions, les pistes de futbol no seran obligatòries en considerar-les elements masclistes. La iniciativa, si més no, té el do de la inoportunitat.

El punt d’inflexió del futbol femení es produeix en el mundial de París de 2019. Fa dos dies, com aquell qui diu. La feina feta fins llavors per moltes dones i algun home en pro del futbol femení rebenta i fa miques el sostre de cristall. Equips com el FC Barcelona empenyen en aquesta bona direcció. De l’esforç, surten referents com la Putellas, que fan imparable la revolució. Això no obstant, la feina està a mig fer. La professionalització real del futbol femení és, encara, una assignatura pendent, embussada als despatxos. Les jugadores ja han amenaçat en fer vaga, i la idea d’aturar la competició ja no deixa indiferent.

És en aquesta professionalització, i en el foment de la pràctica, i en la lluita contra la discriminació, on institucions com Educació han de posar la banya. No en tranuitats i estèrils debats sobre la masculinitat de les pistes de futbol a les escoles. Que una noia a qui li agrada el futbol el pugui practicar sense problemes, com ho fa un noi, això és el que hem desatès i el que ens hauria d’haver ocupat i preocupat, i ens hauria d’ocupar i preocupar, encara.

Així, mentre amb una mà la Generalitat li atorga a Putellas la Creu de Sant Jordi, amb l’altra estigmatitza les pistes de futbol a les escoles; unes pistes des d’on Puntellas i altres com ella, van iniciar-se probablement en aquesta pràctica esportiva. Deixeu les pistes en pau i destineu els vostres esforços a què el seu ús sigui lliure i igualitari. “El femení omplirà cada vegada més estadis”, deia fa poc Putellas, i pistes d’escoles, afegeixo.

(Visited 99 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari