La Fiscalia es dona sis mesos més per investigar Joan Carles I

Dolores Delgado prorroga les diligències penals en espera que Suïssa remeti informació pendent

El Rei emèrit Joan Carles I

La fiscal general de l’Estat, Dolores Delgado, ha signat aquest dijous el decret que permet una pròrroga de sis mesos més perquè se segueixi investigant el rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I, segons publica El Periódico de España citant fonts fiscals.

D’aquesta manera, les diligències penals contra l’anterior cap d’Estat es podrien allargar fins al juny del 2022, però també podrien arxivar-se abans. La pròrroga s’activa quan mancaven dues setmanes perquè s’exhaurís el període de sis mesos per indagar sobre un dels tres afers de Joan Carles I que es troben sota la lupa de la justícia.

El primer és el relatiu al presumpte cobrament de comissions milionàries per la construcció de l’AVE a la Meca, el segon correspon a l’ús de targetes opaques per part del rei emèrit i membres de la seva família, i el tercer, a un compte amb 10 milions d’euros a nom de Joan Carles I al paradís fiscal de Jersey.

La pròrroga de les diligències, segons la mateixa informació, s’ha justificat per la necessitat de rebre documentació corresponent al 2015 que Suïssa ha d’enviar. La Fiscalia s’havia inclinat per arxivar les tres diligències relatives a Joan Carles I sense haver analitzat els presumptes moviments delictius, sense haver rebut els documents pendents de Suïssa.

La irresponsabilitat penal de Joan Carles I abans d’abdicar com a rei i les dues regularitzacions fiscals que va presentar són les raons principals per les quals la Fiscalia es decanta, fins ara, per arxivar les investigacions contra l’excap d’Estat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.