Salvador Illa defensa el català sense “acceptar lliçons de ningú, tampoc de Cambray”

El líder del PSC demana despolititzar la llengua per a fer-la més atractiva

El líder del PSC, Salvador Illa

El secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, ha sortit en defensa de la llengua catalana marcant posició pròpia: “No acceptem lliçons de ningú, tampoc del conseller d’Educació, Josep González Cambray“, ha dit en una entrevista en l’ACN. Les paraules d’Illa arriben després de la sentència del Tribunal Suprem que estableix un 25% de castellà a les aules de Catalunya i de la decisió de Cambray de “no traslladar cap mena de responsabilitat als mestres”.

Salvador Illa ha manifestat que el seu partit “no estarà amb qui es faci fotos per a desafiar resolucions judicials”. A més, ha defensat la postura del seu partit i el seu “compromís amb la no segregació a Catalunya i la defensa de la cultura i llengua catalana”. Per això, no admet “que ningú doni lliçons”. “Jo no les donaré, però no les rebré de ningú”, ha afirmat.

“S’ha de comptar amb tothom, i tinc moltes diferències amb formacions com el PP, però o despolititzem la llengua a l’escola o anem per mal camí”, ha dit el líder dels socialistes catalans. El PSC no va acudir aquesta setmana a una reunió convocada pel Govern per a tractar la qüestió lingüística després que els partits de la dreta parlamentària no independentista fossin exclosos de la trobada. Illa reclama per això un “consens ampli” per a no incloure el català en la contesa política. El seu partit se sumarà al Pacte Nacional per la llengua que impulsa el Govern.

Salvador Illa ha defensat també la postura de l’Executiu central en el debat de la Llei de l’Audiovisual i la quota de català en les plataformes. “El Govern espanyol compleix i complirà els seus compromisos, Pedro Sánchez no juga a enganyar”, ha dit Illa. La polèmica neix de la impossibilitat d’obligar empreses com Netflix o HBO a oferir més continguts en català per no ser companyies amb seu a Espanya.

El líder del PSC ha dit que “li agradaria” que la llengua estigués reconeguda i que als mateixos gegants de l’audiovisual els interessa “que hi hagi bones creacions”. També ha reclamat al Govern de Pere Aragonès que compleixi la llei del cinema per a tenir “més credibilitat” en la matèria.

(Visited 133 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari