En estudi dos possibles afectats per la variant òmicron a Catalunya

Es tracta de dos viatgers provinents de Sud-àfrica que han estat sotmesos a un test d'antígens a l'aeroport del Prat

Aeroport del Prat

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat que en aquests moments s’està analitzant si dos positius detectats amb test d’antígens ràpid a l’aeroport del Prat corresponen a casos de la nova variant òmicron. Es tracta de dos passatgers provinents de Sud-Àfrica i les seves mostres han estat enviades a cribratge i posterior seqüenciació a l’Hospital Vall d’Hebron. Els resultats es coneixeran aquest dimarts.

El conseller ha demanat “paciència” davant d’una variant de la covid que ara per ara planteja molts interrogants. Ha dit que, malgrat que divendres passat el món va entrar “en situació de pànic”, no hi ha encara “evidències fefaents” que sigui una variant més transmissible.

Tampoc està demostrat que la nova variant sigui més “severa i greu”. A més, Argim0n ha afegit que resta per saber com reaccionarà la vacuna davant d’aquesta nova versió del virus detectada.

A l’estat espanyol ja s’ha detectat un primer cas de la variant òmicron a Madrid. Argimon ha qualificat de “lògic” el tancament de fronteres amb països africans, però ha advertit que això no evitarà que arribi als països europeus.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.