Un informe forense atribueix la pèrdua d’un altre ull a una bala de foam

Un jove va patir una mutilació ocular l'octubre del 2019, durant les protestes per la sentència del procés, a causa d'un projectil disparat pels Mossos d'Esquadra

Antiavalots dels Mossos d'Esquadra

Un informe de l‘Institut de Medicina Legal de Catalunya ha confirmat que, durant les protestes del 18 d’octubre del 2019 amb motiu de la sentència contra els líders del procés, un jove va perdre un ull a causa de l’impacte d’una bala de foam disparada pels Mossos d’Esquadra. El noi acabava de fer 18 anys i va traslladar-se al centre de Barcelona per comprar-se una samarreta. Al carrer Trafalgar, però, va rebre l’impacte del projectil i va ser traslladat d’urgència a l’Hospital de Sant Pau, on va acabar perdent l’ull esquerre.

Segons l’informe, al qual ha accedit El Periódico, “les lesions objectivables són conseqüència d’un traumatisme directe i intens sobre el globus ocular esquerre, de manera que estableix una relació de causalitat positiva amb el mecanisme de producció referit” pel jove. Així doncs, les lesions són compatibles “amb un impacte a gran velocitat” com un foam. Una altra part de l’informe, com ha avançat eldiario.es, explica que des de l’incident el jove ha rebut ajuda psicològica, ja que té “sentiments de buit i creença de tenir poques expectatives de futur arran de la pèrdua de l’ull”.

Malgrat tot, no s’ha pogut determinar quin agent va disparar el foam així que no hi ha cap mosso imputat. Com que no s’ha pogut atribuir un delicte concret a ningú, el procediment va en camí de ser arxivat tot i que es podrà reclamar per la via contenciosa o civil. De fet, la defensa del jove pretén que la Generalitat reconegui que un dels Mossos va causar la mutilació ocular i que indemnitzi el noi.

Amb aquest cas, ja són tres les persones que han perdut un ull a causa de les bales de foam dels Mossos. Una va patir-ho quan es va intentar ocupar l’aeroport de Barcelona -també després de la sentència- i l’altra durant les manifestacions contra l’empresonament de Pablo Hasél, el febrer del 2021.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides