Desconvocada la vaga de maquinistes després de l’acord amb Renfe

El sindicat minoritari manté les aturades respectant el compliment dels serveis mínims

Tren de Rodalies de Catalunya

Foto: Rodalies de Catalunya

El sindicat de maquinistes SEMAF -el majoritari- i Renfe han arribat a un acord que ha fet possible desconvocar la vaga del pont del Pilar. El Sindicat Ferroviari -minoritari entre els treballadors- però, ha mantingut les aturades parcials previstes per aquest divendres, de manera que alguns maquinistes (pocs) han seguit amb la vaga. Això sí, respectant el compliment dels serveis mínims del 85%.

Pel que fa a l’acord entre SEMAF i Renfe, el sindicat ha destacat que la companyia “ha acceptat recuperar tots els trens, totes les plantilles i la integritat de l’empresa pública i els treballadors”, fent així possible “recuperar el servei públic que la companyia oferia als ciutadans abans de la covid”.

L’empresa, per la seva banda, ha explicat en un comunicat que l’acord “contempla una sèrie de mesures per recuperar progressivament els serveis suprimits per la pandèmia”, unes accions que, segons destaca l’escrit, Renfe ja estava portant a terme. Per tal de tornar a la situació prepandèmia, la companyia considera “fonamental la incorporació al servei dels nous maquinistes de Renfe, que han de superar els processos de formació i homologació necessaris previs a l’inici de l’activitat de conducció de trens de viatgers”. Uns processos que s’han endarrerit a causa de la covid.

SEMAF ha calculat que, actualment, fins que s’incorporin els nous maquinistes, els serveis ferroviaris tenen un dèficit de 861 trens diaris respecte al 2019, és a dir, 25.830 trens menys al mes i 309.960 trens menys a l’any. Al final de l’estat d’alarma, Renfe va iniciar un procés d’incorporació de 924 maquinistes que hauria d’acabar els pròxims mesos i que sumaran un total de 5.720 maquinistes.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.