El govern espanyol aprovarà demà el DORA sense l’ampliació del Prat

El Document d'Ordenació i Regulació Aeroportuària tindrà una vigència de cinc anys

El Consell de Ministres del govern espanyol aprovarà aquest dimarts, tal com estava previst, el nou pla aeroportuari espanyol per als pròxims cinc anys i ho farà sense l’ampliació de l’aeroport del Prat, segons han confirmat fonts de la Moncloa.

El Document d’Ordenació i Regulació Aeroportuària (Dora) marca les inversions que l’Estat preveu fer a la xarxa d’aeroports estatals per al proper quinquenni, i era en aquest document on es preveia incloure la inversió de 1.700 milions d’euros per ampliar el de Barcelona amb una tercera pista.

Una inversió polèmica pel fet que amenaçava l’espai natural de la Ricarda que va motivar un xoc entre l’executiu estatal i el català, amb acusacions mútues de deslleialtat. Finalment, però, la inversió no es farà. La polèmica es va començar a gestar a principis d’agost, quan malgrat l’oposició veïnal i dels ecologistes, la ministra de Transports espanyola, Raquel Sánchez, i el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, anunciaven un pacte per incloure la inversió al nou Dora.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides