Interior investiga si hi ha trames organitzades darrere dels macrobotellots

El conseller d'Interior considera "evident" que en algunes festes "hi ha interessos econòmics"

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, ha informat que el departament investiga si hi ha trames organitzades darrere dels macrobotellots que s’han produït els últims mesos. Segons ha explicat a la cadena SER, pel conseller “és evident que darrere d’alguna d’aquestes festes no hi ha un grup d’amics sinó que hi ha interessos econòmics”.

Sobre els fets que han passat a Tiana aquest cap de setmana, on un nombrós grup de joves va perseguir agents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local llençant-los ampolles -fins al punt d’obligar-los a marxar de la zona- Elena ha assegurat que es tractarà d’identificar els participants amb els vídeos que s’han compartit. Concretament, ha advertit als joves que van actuar agressivament contra els agents que podrien ser denunciats per desordres públics o atemptat contra l’autoritat un cop finalitzi la investigació.

El líder d’Interior ha admès que la reobertura de l’oci nocturn permetria “gestionar” millor les situacions que es produeixen a la nit, tot i que ha considerat que aquesta mesura no eliminaria els botellots. Elena ha insistit que es farà quan Salut ho consideri perquè, de moment, hi ha dades “molt sòlides” que no avalen la reobertura dels locals.

El conseller ha considerat que fets com els de Tiana o el macrobotellot a la Universitat Autònoma de Barcelona representen una “excepció” entre els joves, però ha assegurat que “l’anècdota s’ha de perseguir”. Precisament, amb motiu del que va ocórrer a Tiana, diversos sindicats policials com el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME) han lamentat les agressions contra els agents, i han criticat el Govern -concretament el Departament d’Interior- pel seu “silenci” i “inacció”.

Els Mossos han denunciat també una “escassetat d’efectius” per fer front a la dissolució de macrobotellots i festes il·legals i, en aquest sentit, el conseller Elena ha afirmat que hi ha bona sintonia amb el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, per ampliar fins a 22.000 els agents del cos policial. Pel que fa al traspàs de competències a Catalunya, però, Elena ha indicat que l’actitud del ministre no va ser “comprensiva ni facilitadora”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.