Ada Colau, l’aliada clau per a Yolanda Díaz

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, sembla que ha perdut popularitat i pes polític a la seva ciutat i a Catalunya. Però a nivell estatal, la seva figura continua sent un símbol i un referent per a tot un espai polític que abraça des de Podem o els equivalents als comuns a altres zones d’Espanya, fins a Compromís, a la Comunitat Valenciana, o l’esquerra basquista i galleguista.

Una prova d’això és que, en la transició interna que està fent Podem des que Pablo Iglesias va abandonar el vaixell, Ada Colau s’ha convertit en l’aliada clau del nou referent de l’espai morat al Govern espanyol, la vicepresidenta Yolanda Díaz. Trobades, reunions i aparicions constants de totes dues serveixen a Yolanda Díaz per donar el missatge que ella i el seu partit volen ser com l’Ada Colau dels seus inicis en la política, quan va triomfar contra pronòstic a Barcelona.

Les declaracions d’Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, assegurant que “Catalunya no està per tonteries” quan parlava de la petició del Govern de fer un referèndum d’independència, els ha costat als comuns un nou disgust. Colau va matisar després i els comuns van atribuir l’enrenou a una mala interpretació, però la sensació que va donar era que l’espai polític de Colau abandonava el referèndum que sempre ha reclamat i abanderat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides