Multa de 10.800 euros a deu estudiants per encadenar-se a la Secretaria d’Universitats el 2018

Els condemnats per un delicte de desobediència greu a l'autoritat consideren la sentència "desproporcionada"

Manifestació per l'absolució dels encausats en les protestes universitàries

Foto: @PublicaJudici

El Jutjat Penal número 28 de Barcelona ha condemnat deu estudiants, a pagar una multa d’un total de 10.800 euros, 1.080 euros cadascun més les costes processals, per un delicte de desobediència greu a l’autoritat. Els fets es remunten al 15 de març del 2018, quan un total de 18 estudiants van ser identificats per participar, davant la seu de la Secretaria d’Universitats (Via Laietana, Barcelona) en la protesta que exigia la rebaixa del 30% de les taxes universitàries, i l’equiparació dels preus de graus i màsters.

Segons la sentència, els condemnats van bloquejar l’accés a l’edifici “impossibilitant” l’entrada a treballadors i usuaris, i van desatendre l’ordre dels agents que els ordenava alliberar-se de les cadenes que els lligaven a les portes de la Secretaria i dels bidons que ocupaven la Via Laietana,  “paralitzant” el trànsit de persones i vehicles. Un dels condemnats, però, David Bernet, ha assegurat en una entrevista a Planta Baixa (TV3) que els fets “realment no van ser així” i que, contràriament al que van declarar els Mossos d’Esquadra al judici, “a les portes no vam fer res”.

“Nosaltres vam asseure’ns i encadenar-nos a les finestres laterals, que no molestaven l’accés a la Secretaria, i també a uns bidons de ciment que vam col·locar a la Via Laietana”. A parer de Bernet, tot es redueix a “un tall de trànsit durant un període de tres hores o tres hores i mitja i ja està”.

El jove ha reconegut que tant ell com la resta de condemnats estan “sorpresos” per la sentència ja que esperaven l’absolució, i ha assenyalat que tampoc entenen que sigui “tan desproporcionada” perquè, segons Bernet, “en cap cas ens demanaven pena de multa, i tampoc ens han demanat quins són els nostres ingressos per poder quantificar-la”. Fet que, segons ha afirmat, “suposa realment un greuge per a tots nosaltres”. El grup de suport La Pública a Judici ha manifestat en un comunicat que no es descarta “un possible recurs”.

(Visited 77 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari