L’Observatori Contra l’Homofòbia registra un 30,6% més d’incidències que el 2020

L'entitat preveu que els casos segueixin "a l'alça" i ha preparat un dispositiu per les Festes de la Mercè

Punt de l'Observatori Contra l'Homofòbia

Foto: @OCL_H

L‘Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha registrat un total de 175 incidències des de principis d’any fins a finals d’aquest mes d’agost, una xifra que suposa un 30,6% més en comparació al passat 2020, quan en van ser 189. Dels 175 casos, el 31,4% han estat agressions verbals i un 15,4% agressions físiques. Concretament, el 38,4% va passar a la via pública, el 13,1% a les xarxes socials, i un 6,8% al transport públic. Per col·lectius, els gais i bisexuals són els que reben més agressions, seguits de les lesbianes i les persones transsexuals.

El portaveu de l’OCH, Eugeni Rodríguez, ha alertat que els casos segueixen una tendència “dolenta”, i que durant els pròxims mesos és possible que continuïn “a l’alça”. De fet, aquest agost, l’Observatori ha rebut 26 incidències, vuit més que l’any anterior, quan hi van arribar 18. Rodríguez ha criticat que les agressions físiques siguin cada vegada més violentes, i ha recordat que hi ha molts casos que no es denuncien enlloc i, per tant, no consten.

Segons l’OCH, tot i que l’augment ha estat generalitzat a tot Catalunya, s’ha notat especialment a Barcelona, tant a la ciutat com a la província. Per això, segons ha anunciat, l’entitat posarà en marxa un dispositiu especial per prevenir agressions durant les Festes de la Mercè a Barcelona: “Oferirem un servei d’atenció a les víctimes, com a mínim, dies hores diàries, i sobretot el cap de setmana”.

D’altra banda, l’Observatori s’ha reunit aquest matí amb el Departament d’Igualtat de la Generalitat per posar en comú els diversos objectius i “començar a treballar en polítiques públiques LGTBI i de suport efectiu a les entitats i a les víctimes”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.