Es dupliquen les denúncies relacionades amb la LGTBIfòbia el 2023

Els delictes que més es produeixen són les agressions, les amenaces i les coaccions

Quatre noies d'esquenes amb la bandera LGTBI durant la rua del Pride de Barcelona (ACN)

Les denúncies relacionades amb la LGTBIfòbia s’han incrementat un 47% durant el primer trimestre de 2023 respecte al mateix període de l’any anterior a Catalunya. Ho han apuntat fonts dels Mossos d’Esquadra coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull per a l’alliberament LGBTI+. Així, han indicat que en els primers tres mesos de l’any s’han denunciat 70 casos, 33 més que de gener a març del 2022. Alhora, la policia ha apuntat que els delictes que més s’han produït són les agressions, les amenaces i les coaccions.

Els Mossos ja han detingut o investigat 96 persones, 30 dones i 66 homes, per successos d’aquesta tipologia, mentre que durant tot l’any 2022 les dades van ser de 317 detinguts o investigats, dels quals 70 dones i 247 homes. Pel que fa a les víctimes, durant el primer trimestre del 2023 han estat víctimes d’LGTBIfòbia 133 persones. Aquesta xifra és significativament superior a la del mateix període de 2023, quan 54 persones van presentar denuncies. A més, durant tot l’any 2022, 390 persones van ser víctimes d’odi i discriminació per LGTBIfòbia.

La policia catalana ha recordat que, amb l’objectiu de protegir la llibertat, la seguretat ciutadana i la lluita contra qualsevol mena de discriminació, es duu a terme amb una feina transversal amb reunions i trobades amb organismes, autoritats públiques, associacions, ONG i altres entitats per intercanviar informació i conèixer les seves demandes i inquietuds. A més, ha comentat que manté una coordinació permanent amb la Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació de Catalunya i també fa tasques de prevenció i formació.

Els Mossos també han recordat la importància de denunciar qualsevol fet delictiu per lluitar contra la xifra oculta i acabar amb la impunitat amb la qual actuen els agressors, sobretot en aquest tipus de delictes.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari