Les Penyes denuncien l’acció “totalitària” de Laporta en contra seva

Defensen que només la Confederació Mundial pot tenir la representació territorial de les Penyes i reclamen el seu ple dret a existir

El vicepresident de la Confederació Mundial de Penyes, Salva Torres, en un acte d'aquesta temporada
El vicepresident de la Confederació Mundial de Penyes, Salva Torres, en un acte d'aquesta temporada

El Plenari de la Confederació Mundial de Penyes es va reunir per plantar cara i defensar la seva institució i independència respecte del FC Barcelona, especialment de les intencions declarades i poc dissimulades de l’actual junta directiva de Joan Laporta de combatre l’organització penyista i desmantellar-la. El mateix president Laporta, a requeriment del president de la Confederació, Toni Guil, va admetre que la considera un contrapoder, un col·lectiu massa ben organitzat i, pel seu gust, repulsivament democràtic, amb el qual no vol conviure ni mantenir cap mena de relació.

La Confederació obre un marge a la negociació i a l’enteniment, però deixant molt clar que no vol anar a la guerra oberta contra la junta ni obrir cap front unilateralment. Això sí, ha deixat molt clara i ferma la seva voluntat d’existir com a representació territorial de les Penyes del FC Barcelona sense tancar la porta a accions legals que ara per ara no es plantegen.

A primera hora d’aquest dilluns, la Federació de Penyes Barcelonistes d’Alacant, la Federació de Penyes Barcelonistes de Castelló i la Federació de Penyes Barcelonistes de València i Marina Alta van fer un públic una dura declaració d’intencions considerant que la decisió de la junta “inexplicable de trencament de relacions, de forma unilateral per part de la Directiva del FC Barcelona” pot “atemptar directament contra la pau social que ha existit sempre entre totes les penyes, independentment d’ideologies o tendències electoralistes”.

Segons aquestes Penyes “la Confederació Mundial de Penyes ha significat per a les nostres Federacions el salt qualitatiu democràtic definitiu i l’escenari on totes les nostres penyes s’han vist ateses amb l’eficàcia, resolució i rapidesa que no tenia l’anterior Departament de Penyes del FC Barcelona. La creació de les nostres federacions territorials, com la de la resta, ha significat l’instrument adequat que garanteix la igualtat de drets entre totes les nostres penyes i les assemblees, l’escenari idoni on la veu de totes s’està fent escoltar”.

Bàsicament, el contingut que va fer seu el Plenari de presidents de federacions de no renunciar al seu associacionisme ni tampoc als drets continguts en un conveni que està emparat pels mateixos estatuts recordats en la nota al seu punt 4t. “Segons els estatuts del FC Barcelona en el seu Capítol 3, article 16: 1- El club reconeix les penyes com a moviment social, per la seva història, extensió territorial, consolidació i projecció pública del Club. 2- Les penyes s’agrupen en Federacions territorials que a la vegada formen la Confederació Mundial de Penyes”.

La postura, per ara, és la de demanar diàleg i donar l’oportunitat a la junta de Laporta d’evitar posar en perill “la pau social existent fins al moment”, deixant molt clara l’obligació de la directiva del FC Barcelona de respectar “els òrgans interns de govern de les penyes i els resultats electorals de les darreres eleccions a les Federacions territorials”. També volen que “es reconegui, tal com diuen els estatuts del club, la representativitat territorial de les penyes i les Federacions, per sobre d’imposicions de membres de l’esmentada Comissió Social, la qual, per llei, no pot tenir adjudicada cap representació territorial. Les penyes, segons els estatuts del FCB, tenen aquesta representativitat territorial i són aquestes qui han d’opinar sobre les figures que les representen”.

Demanen, finalment, una reflexió a la Junta Directiva perquè no es repeteixin accions “totalitàries” contra “la voluntat democràtica de les Penyes, contra els estatuts del Club i contra els valors del FC Barcelona”.

(Visited 136 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Feu un comentari