L’atur baixa per cinquè mes consecutiu a Catalunya

Juliol tanca amb 37.548 persones menys sense feina, una baixada del 8,42% que representa la segona millor variació mensual d'Espanya

Oficina de Treball
Oficina de Treball

Entrada d'una Oficina de Treball

El Ministeri de Treball ha publicat aquest dimarts la darrera actualització sobre les dades de l’atur, i Catalunya ha registrat un descens per cinquè mes consecutiu. El mes de juliol ha tancat amb 37.548 persones menys sense feina, una baixada del 8,42% respecte al juny que representa la segona millor variació mensual del conjunt de l’Estat, per darrere d’Andalusia. En total, a Catalunya hi ha 408.314 aturats, un 13% menys que fa un any, el que suposa un descens de 61.035 persones.

Les dades, però, no inclouen les persones que es troben en un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO), que són un total de 62.255. Respecte al juny, segons el Ministeri de Treball, aquest col·lectiu ha baixat en 27.100 persones. Tot i l’enduriment de les restriccions per l’impacte de la cinquena onada, l’afiliació ha mantingut el ritme de creixement però més moderat (0,88%) amb 30.540 treballadors més registrats a la Seguretat Social que al juny. En dotze mesos, a Catalunya l’afiliació ha repuntat un 4,5% i s’han generat 151.495 llocs de treball.

Pel que fa al conjunt de l’Estat, l’atur ha registrat la caiguda mensual més alta de la sèrie històrica amb 197.841 persones menys sense feina (-5,47%). En total, a Espanya hi ha 3.416.498 desocupats, 356.536 menys (-9,45%) que fa dotze mesos.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides