El Govern central amplia la moratòria dels desnonaments fins al 31 d’octubre

La Generalitat ha aprovat un pla de xoc per pagar el lloguer de les famílies vulnerables entre 5 i 7 anys i assumir fins a 6 mesos de deute acumulat

La PAH de Barcelona en una concentració per l'ampliació de la moratòria dels desnonaments
La PAH de Barcelona en una concentració per l'ampliació de la moratòria dels desnonaments

La PAH de Barcelona en una concentració per l'ampliació de la moratòria dels desnonaments

El Govern central ha arribat a un acord per prorrogar fins al 31 d’octubre l’anomenat “escut social” que l’Executiu de Pedro Sánchez va aprovar el 2020 per fer front a les conseqüències que la pandèmia ha causat als col·lectius més vulnerables. Tal com han demanat diverses entitats socials com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), el Consell de Ministres del pròxim dimarts aprovarà la pròrroga de les mesures que contempla el Reial decret 8/2021, les quals estaven previstes fins el 9 d’agost.

Així doncs, continuaran vigents la suspensió dels desnonaments de les famílies que no tinguin una alternativa d’habitatge, la moratòria en el pagament de lloguers -quan els propietaris siguin grans tenidors- i la prohibició de tallar els subministraments bàsics a la població vulnerable. També es prorroguen el termini per sol·licitar una moratòria en hipoteques i crèdits i el bo social, que rebaixa la factura dels subministraments a les famílies vulnerables, i es continuaran considerant com a essencials els serveis de protecció i assistència a les víctimes de violència de gènere.

La pròrroga de “l’escut social” del Govern de Sánchez coincideix amb la decisió de la Generalitat de fer-se càrrec -a través de l‘Agència de l’Habitatge– del lloguer i de part del deute de les famílies vulnerables amb data de desnonament. A més, per tal de resoldre el dèficit de pisos socials on reallotjar aquestes famílies, el Govern català ha posat en marxa aquest dimecres un pla de xoc dotat amb 20 milions d’euros.

L’objectiu és que els propietaris es converteixin en arrendataris, proposant-los que la Generalitat cobreixi el lloguer de les famílies vulnerables de cinc a set anys i que assumeixi també fins a sis mesos del deute que hagin pogut acumular, intentant així arribar a un acord amb els propietaris de pisos que tinguin una data de desnonament per no fer fora els inquilins actuals. Pel que fa als casos la vulnerabilitat dels quals s’està avaluant, el Govern oferirà als propietaris fer-se càrrec d’un contracte de lloguer durant dos o tres mesos fins que acabi l’avaluació. L’Agència d’Habitatge també podrà avançar la renda de 18 mesos en cas que el domicili necessiti obres.

D’aquest pla se’n podran beneficiar les famílies que disposin d’un informe de vulnerabilitat i que estiguin de lloguer, ocupant el domicili o bé que hagin perdut l’habitatge per impagament d’hipoteca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides