Sanitat estudia exigir el passaport covid en restaurants i discoteques

La mesura ja ha estat implantada a Galícia i Canàries; Catalunya entén que encara no és el moment

El ministeri de Sanitat debat amb les comunitats la possibilitat d’imposar el passaport covid com a requisit per “accedir a determinats establiments”, ha revelat la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, en la conferència sectorial de turisme.

El debat que es planteja és si exigir el certificat que acredita estar vacunat, tenir un test negatiu o haver-se recuperat de la covid per poder entrar a l’interior dels restaurants o accedir a discoteques, com han aprovat Galícia i Canàries.

El certificat Covid, que a hores d’ara serveix per viatjar entre països de la Unió Europea, s’ha implantat a França i Itàlia per a altres usos, amb l’objectiu d’incentivar la vacunació. A França es requerirà el document per accedir a restaurants, centres comercials i transports interurbans. A Itàlia, des de la setmana vinent serà necessari per seure a l’interior dels restaurants.

El consell interterritorial de Sanitat, que es reuneix aquesta tarda, analitzarà les opcions per implantar aquesta mesura a Espanya, on hi ha veus contràries entre autonomies com el País Valencià o Madrid. A Catalunya el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat que “ara no és el moment” de limitar activitats només als vacunats perquè no tota la població ha pogut immunitzar-se i podria ser discriminatori.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides