Sanitat estudia exigir el passaport covid en restaurants i discoteques

La mesura ja ha estat implantada a Galícia i Canàries; Catalunya entén que encara no és el moment

El ministeri de Sanitat debat amb les comunitats la possibilitat d’imposar el passaport covid com a requisit per “accedir a determinats establiments”, ha revelat la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, en la conferència sectorial de turisme.

El debat que es planteja és si exigir el certificat que acredita estar vacunat, tenir un test negatiu o haver-se recuperat de la covid per poder entrar a l’interior dels restaurants o accedir a discoteques, com han aprovat Galícia i Canàries.

El certificat Covid, que a hores d’ara serveix per viatjar entre països de la Unió Europea, s’ha implantat a França i Itàlia per a altres usos, amb l’objectiu d’incentivar la vacunació. A França es requerirà el document per accedir a restaurants, centres comercials i transports interurbans. A Itàlia, des de la setmana vinent serà necessari per seure a l’interior dels restaurants.

El consell interterritorial de Sanitat, que es reuneix aquesta tarda, analitzarà les opcions per implantar aquesta mesura a Espanya, on hi ha veus contràries entre autonomies com el País Valencià o Madrid. A Catalunya el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat que “ara no és el moment” de limitar activitats només als vacunats perquè no tota la població ha pogut immunitzar-se i podria ser discriminatori.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.