El Tribunal de Comptes rebutja ampliar el termini per pagar les fiances dels líders del procés

Els 34 excàrrecs de la Generalitat tenen fins el proper dimecres 21 de juny per pagar els 5,4 milions d'euros

Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Raül Romeva
Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Raül Romeva

L'exvicepresident Oriol Junqueras amb l'expresident Carles Puigdemont i l'exconseller Raül Romeva

El Tribunal de Comptes ha rebutjat concedir als líders independentistes implicats en la promoció exterior del procés independentista una ampliació del termini per pagar les fiances. La delegada instructora del cas va donar quinze dies als acusats per dipositar els 5,4 milions d’euros que el tribunal reclama, i la setmana passada alguns dels investigats van demanar ampliar un mes el termini.

La delegada considera a la resolució que el termini concedit és “raonable i suficient” de manera que, amb la negativa del tribunal per ampliar-lo, els líders del procés disposen només de dos dies, fins al dimecres 21 de juliol, per abonar la quantitat reclamada.

Un cop s’hagin pagat les fiances, per tal de dirimir si existeix o no una responsabilitat comptable, s’hauria de presentar una demanda formal que anés seguida del corresponent procediment judicial. La liquidació provisional que ha determinat el Tribunal de Comptes és, doncs, el pas previ a l’enjudiciament dels investigats.

L’òrgan fiscalitzador reclama la quantitat més elevada al secretari general del Diplocat, Albert Royo, que haurà de dipositar 3.633.253 euros. A l’exconseller Andreu Mas-Colell se li han imputat despeses injustificades per valor de 2.816.315 euros, i a l’exconseller Raül Romeva la xifra de 2.104.956 euros.

L’expresident de la Generalitat Artur Mas haurà d’abonar la quantitat de 2.771.876 euros i el seu successor, Carles Puigdemont, 1.867.995 euros, mentre que al líder d’ERC i exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, li reclamen 1.981.456 euros. L’informe de fiscalització elaborat pel Tribunal de Comptes considera que durant sis anys, entre el 2011 i el 2017, els responsables del procés independentista van gastar diners públics de manera injustificada i que per això han de retornar-los.

(Visited 85 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari