Espanya aprovarà dimarts la venda de tests sense recepta en farmàcies

Fins ara calia una prescripció mèdica perquè poguessin distribuir aquest tipus de proves d'autodiagnosi

Farmàcia

La ministra espanyola de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que dimarts que ve el Consell de Ministres aprovarà un reial decret que permetrà la venda de test d’autodiagnòstic d’antígens contra la covid-19 en farmàcies i sense la necessitat de recepta, com fins ara.

En compareixença davant la comissió de Sanitat i Consum del Congrés dels Diputats, Darias ha reivindicat que “es fa necessari augmentar la capacitat diagnòstica per identificar de forma més ràpida els casos positius i fins i tot d’asimptomàtics, com està passant en la població de 12 a 29 anys, i controlar de la manera més eficaç la progressió de la pandèmia”.

El Ministeri reconeix que la crisi sanitària per la covid-19 “fa necessari augmentar la capacitat diagnòstica”, a fi d’identificar de forma ràpida sospites de casos positius, per prendre les mesures adequades i així controlar eficaçment la progressió de la pandèmia i al mateix temps “atendre els afectats per la pandèmia i ajudar a la seva recuperació”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides