Pedro Sánchez anuncia un executiu més jove, paritari i municipalista

El nou govern incorpora vuit ministres, tres homes i cinc dones, amb l'objectiu de posar en marxa la recuperació

Pedro Sánchez ha anunciat oficialment la remodelació del seu executiu. El president del govern espanyol ha comparegut aquest dissabte per dir, un per un, quins seran els nous ministres.

Sánchez ha destacat que es tracta d’un govern més jove i paritari, i que compta amb figures de la política municipal. “El nou govern suposa, en primer lloc, una renovació generacional. L’edat mitjana de l’anterior Executiu era de 55 anys, i ara serà de 50 anys”, ha destacat.

Igualment remarca la presència de dones: “Es reforça, encara més, la presència de dones al capdavant dels ministeris. Anteriorment era d’un 54% i ara serà d’un 63%, i això convertirà de nou al nostre país en un referent pel que fa a la paritat”.

I finalment destaca la procedència municipalista: “S’incorporen perfils procedents de l’acció municipal, de la política de proximitat, amb trajectòries d’èxit en la gestió de les seves respectives ciutats”.

A més, Sánchez ha insistit que necessiten aprofitar aquesta “oportunitat excepcional” per posar en marxa una recuperació econòmica i social del país després de la pandèmia.

Sánchez ha incorporat vuit ministres nous al seu gabinet, tres homes i cinc dones, en una àmplia reforma que ha afectat l’estructura bàsica de la Moncloa. A més, ha prescindit de la vicepresidenta primera Carmen Calvo, així com del director general de gabinet Iván Redondo, fins ara mà dreta de Sánchez.

Els nous membres del govern espanyol prendran possessió del càrrec aquest dilluns i dimarts assistiran al Consell de Ministres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides