Suport del secretari general de l’ONU al diàleg entre el govern espanyol i la Generalitat

Sánchez obté l'aval de Guterres, que també advoca per iniciar converses sobre el Sahara Occidental

Antonio Guterres i Pedro Sánchez
Antonio Guterres i Pedro Sánchez

El secretari general de l’ONU, el socialista portuguès Antonio Guterres, s’ha mostrat partidari del diàleg com a via per resoldre els conflictes aquest divendres, durant una roda de premsa conjunta amb el president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez, celebrada a Madrid.

Sense esmentar directament la situació política catalana i espanyola, ni la concessió dels indults als dirigents del procés presos, Guterres ha advocat per crear les condicions perquè el diàleg prosperi, després que Sánchez hagi emprès aquesta via amb el nou govern de la Generalitat.

El secretari general de Nacions Unides ha considerat que “no és propi” del seu càrrec “comentar qüestions de política interna dels estats membres”, però ha afegit que, per a ell, “hi ha un principi global essencial”: que “tots els problemes han de solucionar-se políticament i que el diàleg és un instrument essencial per solucionar els problemes del nostre temps”.

Just després, ha afegit que “la creació de condicions perquè el diàleg pugui fructificar és sempre quelcom molt important a les nostres societats”.

El Sàhara
Així mateix, s’ha pronunciat emfàticament a favor d’emprendre un procés per reactivar el diàleg polític sobre el Sàhara Occidental, una iniciativa que troba “absolutament essencial” perquè la situació actual suma inestabilitat a una zona on hi ha un “risc de terrorisme molt fort”, segons ha indicat. Per a Guterres, la situació actual al Sahara Occidental, que l’ONU considera un territori no autònom administrat per Espanya malgrat que el controla el Marroc, “no és sostenible”.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari