El secretari general de l’ONU alerta que “ha arribat l’era de l’ebullició global”

António Guterres demana a les grans economies del G-20 que accelerin la reducció d'emissions contaminants

El secretari general de l'ONU, António Guterres, en una roda de premsa (ONU/Abdikarim Haji)

El secretari general de l’Organització de les Nacions Unides (ONU), António Guterres, ha donat per acabada “l’era de l’escalfament global” i ha declarat “l’arribada de l’era de l’ebullició global”. Després que el Centre Europeu de Previsions Meteorològiques a Mitjà Termini (ECMWF, per les seves sigles en anglès) hagi constatat que el juliol del 2023 està a punt de convertir-se en el mes més càlid al món des del 1940, Guterres ha culpat “els humans” d’un canvi climàtic “esfereïdor” que “no ha fet més que començar”.

“Les dades són consistents amb les prediccions i els continus avisos, l’única sorpresa és la lentitud a l’hora de reaccionar”, ha dit aquest dijous en una roda de premsa a la seu de l’ONU a Nova York. Per això, Guterres ha demanat a les grans economies del G-20 que accelerin la reducció d’emissions contaminants. “Prou d’esperar a veure què fan els altres. No ens queda temps!”, els hi ha recriminat.

Amb tot, el portuguès ha insistit que “encara és possible” limitar l’augment de la temperatura del planeta a 1.5º C -el llindar pactat a l’Acord de París- per “evitar les conseqüències més dramàtiques del canvi climàtic”.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari