Mas-Colell no vol esperar l’amnistia i la taula de diàleg per respondre al Tribunal de Comptes

L'exconseller d'Economia aposta per un acord entre el Govern central i la Generalitat, així com per la via dels avals i els crèdits bancaris

Andreu Mas-Colell
Andreu Mas-Colell

L'exconseller d'Economia Andreu Mas-Colell

L’exconseller d’Economia durant la legislatura d’Artur Mas, Andreu Mas-Colell, un dels 40 excàrrecs de la Generalitat a qui el Tribunal de Comptes reclama 2,8 milions d’euros per la promoció i l’acció exterior del procés independentista entre el 2011 i el 2017, s’ha mostrat contrari a esperar a l’amnistia que demana el president del govern català, Pere Aragonès, pels implicats. A parer seu, tal com ha expressat en una entrevista a RAC1, “embolicar-se amb l’amnistia dóna sensació de debilitat”.

Mas-Colell també ha demanat al govern de la Generalitat que no inclogui la causa del Tribunal de Comptes a la taula de negociació amb la Moncloa. Considera que, com els acusats disposen només de quinze dies per ingressar les fiances -que sumen un total de 5,4 milions d’euros- la millor solució és l’adopció “d’acords ràpids i tècnics”.

“El procés del diàleg és molt important a mitjà i llarg termini, però el tema del Tribunal de Comptes no és per la taula de diàleg. La dreta enquistada en els aparells de l’Estat i l’aznarisme s’han d’acostumar al fet que les seves llances no punxin, i per això no calen grans declaracions d’amnistia sinó acords ràpids”, ha comentat l’exconseller d’Economia.

Mas-Colell confia que el govern central i el de la Generalitat arribin a un acord “per neutralitzar els efectes del Tribunal de Comptes” i, a diferència del que proposa Aragonès, aposta per la via dels avals i dels crèdits bancaris per assegurar les fiances i “parar el primer cop”, en referència als embargaments.

L’exconseller ha qualificat de “venjança” la causa del tribunal i ha assegurat que mai va rebre cap avís sobre la il·legalitat de les despeses del Departament d’Acció Exterior. “Se’ns aplica un concepte de justícia pervers: si l’1 d’octubre no hagués succeït, ara els fets que van passar entre el 2011 i el 2015 es veurien diferent. Això no és justícia. La justícia ha de funcionar amb independència del que pugui passar després. Això és venjança política i res més”, ha sentenciat Mas-Colell, que no descarta portar la causa davant de la justicia europea.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides