L’afer d’Eduard Pujol aireja la mala maror a JxCat

L'entorn de l'exdiputat, restituït ara com a militant, el considera víctima d'un linxament intern i fonts del partit relacionen la seva suspensió també amb una batalla interna

Eduard Pujol
Eduard Pujol

L’exdiputat i exportaveu de JxCat al Parlament Eduard Pujol va ser apartat de la militància del partit de l’expresident Carles Puigdemont no només pel presumpte assetjament sexual a dues militants, sinó que també hi va tenir a veure una batalla interna, revela El Periódico citant fonts de JxCat.

Pujol ha estat restituït com a militant aquesta setmana després que, en els vuit mesos que van passar des que va esclatar l’afer, no s’hagi presentat cap denúncia contra ell als tribunals. Pujol, que sempre va negar els fets, ha rebut ara les disculpes del partit, que per boca del seu secretari general, Jordi Sánchez, ha dit que la restitució era el “primer pas”, però “no l’últim”.

Segons publica El Periódico, l’entorn de l’exdiputat el considera la víctima d’un assetjament continuat des del març del 2019 i d’un linxament a JxCat l’octubre del 2020, quan es va donar a conèixer les acusacions d’assetjament i va ser apartat. També indiquen que el van privar del dret de defensar-se.

La mateixa informació recull la confirmació de diverses fonts de la formació de Puigdemont que emmarquen aquest cas en una batalla pel poder intern. En aquest sentit, s’hi especifica que Pujol va actuar judicialment al costat d’un amic en un cas de divorci no amistós, fet amb què es va guanyar enemics al partit.

També s’hi reflecteix el parer d’altres fonts que consideren excessiva l’actuació contra Pujol, així com disconformitat per l’activitat parlamentària de l’exportaveu i la manca de suports interns.

Una veu que es va aixecar la passada tardor a favor de la presumpció d’innocència de l’exdiputat va ser la de Josep Martí i Blanch, exsecretari de Comunicació de la Generalitat durant la presidència d’Artur Mas, el qual va considerar que s’havia “matat políticament i també per un temps socialment” Pujol.

Martí va retreure a l’exconsellera i dirigent de JxCat Elsa Artadi que “va condemnar-lo des del faristol deixant la presumpció d’innocència, a la que s’hi va referir amb extrema peresa, sense cap valor”. Junts va defensar llavors que havia actuat davant informacions “greus i urgents” contra Pujol, i Jordi Sànchez ha afirmat aquesta setmana que la informació que tenien no era falsa, però sí “incompleta”.

“Això no pot tornar a passar. La protecció de la dona ha de dur-se al límit, però el preu no pot ser la mort civil d’una persona que no ha fet res”, ha declarat recentment Pujol a El País. L’exdiputat va emprendre accions legals contra les dues dones que el va acusar i que finalment no van portar-lo als tribunals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.