Puigdemont pot ser indultat sense judici però la Moncloa ho descarta

El ministre de Justícia espanyol insisteix que l'expresident ha de comparèixer per ser jutjat

El ministre de Justícia del govern espanyol, Juan Carlos Campo, ha admès en una entrevista avui a Onda Cero que hi ha una fórmula per la qual l’expresident Carles Puigdemont podria ser indultat sense ni tan sols ser jutjat, a diferència dels presos independentistes. Campo ha admès aquesta possibilitat, però també hi ha tancat la porta rotundament: “Hi ha una previsió en la mateixa llei que excepciona aquest supòsit, però per descomptat el govern espanyol no ho contempla de cap manera”. Es tracta de la figura de l’indult anticipat.

El dirigent socialista ha reiterat el seu missatge de sempre: l’expresident de la Generalitat hauria de ser detingut si entrés en territori espanyol. “És un fugit i està reclamat per la justícia. Per tant el convido que vingui per ser jutjat”, ha insistit. També ha negat que la immunitat d’eurodiputat l’empari.

El titular de Justícia ha tornat a defensar els indults: “L’indult no és un oblit. Per això el matís amb l’amnistia. L’amnistia és un oblit, l’indult és un perdó per construir un futur millor”.

Preguntat per la reforma del delicte de sedició al Codi Penal, Campo ha assegurat que continua “en estudi” i ha negat que tingui per objectiu “rebaixar les penes del delicte”. El que persegueixen és fer una “revisió profunda del bé jurídic d’ordre públic”. I ha admès que va per llarg: “És absurd intentar reformar qualsevol cosa sabent que no tindrà suport parlamentari”.

(Visited 215 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari