Sense mascareta a l’exterior si es manté la distància d’1,5 metres

La nova normativa obligarà a dur-la sempre al damunt

Gent amb mascaretes passejant

A partir d’aquest dissabte, les mascaretes deixaran de ser obligatòries en espais exteriors. De tota manera, la nova normativa obligarà a tenir-ne una sempre a mà per posar-se-la en cas que no es puguin garantir els 1,5 metres de distància interpersonal o bé sigui necessari l’ús.

A l’aire lliure, si hi ha una distància mínima d’un metre i mig o si s’està amb persones del nucli de convivència, no caldrà portar-la. Però la mascareta continuarà sent obligatòria en espais tancats, tant públics com oberts al públic, i en el transport públic.

Al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, en què hi ha representants del govern espanyol i de totes les autonomies, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha presentat el canvi normatiu, que deroga l’apartat de la llei 2/2021 de 29 de març que establia l’obligatorietat de la mascareta en exteriors, encara que hi hagués prou distància entre persones.

El Consell de Ministres aprovarà aquest dijous la normativa que elimina l’obligatorietat de la mascareta. La fi de l’obligació es basa en un informe elaborat per la Ponència d’Alertes i Plans de Preparació i Resposta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides