Llum verda de la Generalitat a l’ampliació del Prat, condicionada a les connexions d’AVE

L'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, qualifica la pressió d'Aena de "xantatge"

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró
El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró

La primera reunió institucional sobre el futur de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat ha finalitzat amb la postura favorable del govern català a la proposta d’Aena per ampliar-lo. El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha assegurat en la roda de premsa que “el Govern no bloquejarà les inversions que s’hagin de fer a l’aeroport d’El Prat”, tot i que ha imposat la condició de connectar els aeroports de Barcelona, Reus i Girona amb l’AVE.

Puigneró també ha manifestat que “Catalunya necessita vols de qualitat” i, per això, considera que cal convertir l’aeroport en un hub internacional: “No podem permetre’ns el luxe que ni Barcelona ni Catalunya tinguin vols intercontinentals”. Ara bé, el vicepresident ha advertit que si no es destinen també noves inversions per a Reus i Girona, l’executiu català “no jugarà aquesta partida”.

El govern central, representat en la roda de premsa pel secretari d’Estat de Transports, Pedro Saura, s’ha mostrat d’acord amb el plantejament de la Generalitat, i ha manifestat que “els mesos vinents cal aprovar el document amb les inversions al conjunt d’aeroports”. Així doncs, Saura ha instat a l’administració autonòmica i als representants dels municipis afectats a arribar a un acord abans del setembre, i ha assegurat que serà del tot garantista amb el medi ambient.

Les veus més crítiques han estat les d’Ada Colau i Lluís Mijoler, els alcaldes de Barcelona i El Prat de Llobregat, respectivament, que han exigit més informes sobre l’ampliació i l’impacte mediambiental que provocarà. “Evidentment que volem infraestructures, però hem de reduir les emissions de manera urgent. Recordo que tant Barcelona com Catalunya hem declarat l’emergència climàtica“, ha expressat Colau.

Mijoler ha qualificat la pressió d’Aena de “xantatge”, perquè troba que s’ha basat en un discurs economicista, i ha comentat que, segons el seu parer, la UE no permetrà l’ampliació perquè l’impacte mediambiental a la zona de La Ricarda serà massa gran. “Hem de dir sí i ho hem de fer en un mes. I si no ho fem, serem els dolents de la pel·lícula i negarem el progrés a Catalunya”, s’ha queixat l’alcalde d’El Prat.

Tant l’afectació mediambiental com la resta de punts de l’acord es tractaran a una taula tècnica on seran presents les diverses parts -Generalitat, Govern central i representants dels municipis afectats- amb la qual es pretén arribar a una decisió consensuada.

(Visited 141 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari