Qui mana, realment, al Barça?

Una de les frases més desafortunades de Joan Laporta en el seu pàl·lid retorn a la presidència del club -sens dubte encunyada des del seu extens equip de comunicació- té relació amb el principi de la recompensa per èxit. “Els barcelonistes -ha repetit en les seves mediocres aparicions públiques- han de saber que perdre té conseqüències”, expressió que li va servir primer per a justificar que vulgués desfer-se de Koeman, per a rebaixar el sou de les “vaques sagrades” -però no el de Messi-, i pot ser que per a desfer la cúpula tècnica de la secció de futbol sala.

Resulta més complicat d’aplicar o d’entendre en el cas del desmantellament de la secció d’handbol, estrella de les seccions, juntament amb hoquei patins, començant per David Barrufet, un home de la casa amb 37 anys de servei al club, i de Xavi Pascual, després d’haver entrenat a la secció d’handbol durant 12 anys amb una acreditada honestedat, treball i èxit. No serien les qualitats que adornarien la figura d’Enric Masip, actual ‘xèrif’ del Palau que, com a assessor de Joan Laporta, el deixa fer i desfer al seu antull.

Masip ha tornat per a ajustar comptes i fer mossegar la pols a tots aquells que, segons la seva manera de veure, es van convertir en col·laboracionistes de Sandro Rosell quan el club, arruïnat per Joan Laporta el 2010, va demanar als Masip i companyia que ajustessin els seus enormes salaris a la gravetat de la situació. Masip se’n va anar cobrant la indemnització més gran de la dècada, si es té compte que el seu lloc i funcions eren pràcticament decoratives.

El mateix ha fet en el futbol sala, on s’ha carregat a l’entrenador que ha disputat dos Champions League aquesta temporada -una guanyada i una altra perduda- o decidint la destitució del responsable de bàsquet, Nacho Rodríguez, per a recompensar a Juan Carlos Navarro, que va demanar el vot per a Laporta en les eleccions.

Com el ‘xèrif’ d’aquestes pel·lícules on aquesta figura és la llei, l’ordre i la justícia, Enric Masip actua per despit, rancúnia i amiguisme i ja es veurà, segons els fitxatges, si per acabar fent més de mànager, arribat el moment. Una altra de les seves, ha estat rehabilitar la figura de Gaby Cairo en l’hoquei patins, en el seu dia acomiadat a causa d’una desagradable i greu conducta antiesportiva.

I què passarà si el bàsquet, que ja va perdre l’Eurolliga, no guanya la Lliga ACB?. Res, perquè Sarunas Jasikevicius és ‘amiguete’, Pau Gasol també i l’aposta és Juan Carlos Navarro, ascendit a dos mesos del desenllaç de la temporada.

Res té sentit i menys encaixar, com a filosofia de club, la frase de Joan Laporta, dels seus nous assessors, sobre que “perdre té conseqüències” després de deixar a Masip jugant a tir al plat i ell, el president, renovant a Ronald Koeman després d’usar aquesta reflexió, la primera vegada, precisament per a carregar-se’l. Mana més el ‘xèrif’’?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides