Les vacunes han evitat 800 morts de covid a Catalunya des del gener

És la principal conclusió d'un informe del BIOCOM, que també dona xifres molt positives en hospitalitzacions i contagis

El procés de vacunació ha evitat al voltant de 800 morts a Catalunya des del gener. És la principal conclusió d’un estudi que ha elaborat el Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la Politècnica, el BIOCOM, segons ha informat RAC1.

Amb les més de quatre milions i mig de dosis que s’han posat fins ara, s’han evitat 800 morts a Catalunya. Això comparat amb un escenari de no vacunació, és a dir, si no s’hagués posat cap vacuna. En aquest cas, ara mateix, la xifra de morts ja sobrepassaria els 23.000. Tot això és el que assegura aquest informe del BIOCOM, que ja és en mans de la Comissió Europea.

A banda de calcular l’impacte de la vacunació en la mortalitat per covid, l’estudi també analitza la situació als hospitals. Les xifres són igualment positives: les vacunes han permès estalviar 38.000 dies d’hospitalització a planta i més de 7.000 dies d’UCI. El BIOCOM també estima que, sense vacunes, la xifra de contagis també seria força més alta: se n’haurien produït prop de 9.000 més.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides