Argimon confirma que l’oci nocturn es mantindrà tancat a Catalunya

Les recomanacions de Sanitat no impedirien reobrir aquests establiments amb la incidència actual

Josep Maria Argimon
Josep Maria Argimon

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha confirmat aquest dijous que l’oci nocturn es mantindrà tancat aquest cap de setmana, malgrat que, segons la guia del Ministeri de Sanitat, Catalunya tindria una incidència que no li impedeix obrir-lo.

Argimon ha dit que “en principi pensem que necessitem donar aire a la joventut i a la ciutadania i també a un sector que porta un any tancat”. Així i tot el conseller ha recordat que s’està treballant en un pla específic pel sector, amb qui ja hi ha reunions previstes, en el qual es fixarà en quin termini es podrà fer la reobertura. Argimon ha insistit que quan els detalls estiguin enllestits, el Govern comunicarà la data de reobertura.

El Ministeri de Sanitat i les autonomies van aprovar ahir un semàfor d’obligat compliment per a l’obertura dels locals d’oci nocturn i per a l’hostaleria. En funció del risc de contagi de cada autonomia, les discoteques podran obrir fins a les dues o fins a les tres de la matinada, hora màxima de tancament fins que s’assoleixi la vacunació de 70% de la població. Catalunya i altres cinc comunitats hi van votar en contra.

D’altra banda, Argimon ha advertit aquest dijous que les variants són un element de preocupació actualment. “És un element que podria entorpir la situació de l’epidèmia i l’entrada de noves podria causar un cert salt enrere si escapessin de la vacunació”, ha assegurat en la roda de premsa sobre la campanya de vacunació, la darrera en la qual intervindrà.

Argimon també ha explicat que, un cop s’hagi avançat en la vacunació del grup d’edat entre 40-49 anys, no es farà una convocatòria generalitzada per a la resta de grups de menor edat. Ha afirmat que el sistema continuarà sent la crida per grups segons l’any de naixement, de major a menor, com s’està fent ara.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides