L’EMA autoritza la vacuna de Pfizer per als menors de 12 a 15 anys

Els estudis clínics indiquen una efectivitat del 100% i la seguretat de la vacuna per a aquesta franja d'edat

L’Agència Europea de Medicaments (EMA) ha avalat immunitzar els adolescents d’entre 12 i 15 anys contra la covid amb la vacuna de Pfizer-BioNTech. Després d’una reunió extraordinària aquest divendres, els científics experts de l’Agència han validat els estudis clínics fets amb més de 2.200 adolescents i que indiquen una efectivitat del 100% i la seguretat de la vacuna per als menors.

El cap de l’estratègia de vacunes de l’EMA, Marco Caveleri, ha assegurat que poder vacunar els menors “és un pas endavant important” en la lluita contra la covid. Tot i això, ha recordat que és a les mans de cada estat membre decidir “en quin moment” comença a vacunar els adolescents.

Ara que ja hi ha el vistiplau de l’òrgan regulador, cobra força la intenció del govern espanyol de començar a vacunar els alumnes d’ESO i batxillerat abans de començar el curs al setembre.

A més, el ministeri i les conselleries d’Educació de les comunitats també han acordat que el curs que ve es mantinguin els grups bombolla i les mascaretes per als alumnes de més de sis anys.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides