Primer avís de la CUP

Exigeix a ERC canvis "des del primer minut", lamenta que Junts controli Economia, Salut i Territori, i posa en dubte la governabilitat

El diputat de la CUP Xavi Pellicer
El diputat de la CUP Xavi Pellicer

La CUP ha avisat ERC aquest dilluns que “no hi haurà governabilitat” si no es desplega des del primer moment l’acord que van tancar setmanes enrere totes dues formacions, independentment de si això succeeix “per activa” o perquè ERC “permet un boicot de JxCat”. En canvi, s’ha compromès a “garantir la governabilitat” a canvi del desplegament de l’acord.

Per boca del diputat Xavi Pellicer, els cupaires han adreçat aquest avís poc després que l’aspirant d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, i el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, hagin presentat els termes de l’acord de les dues principals formacions independentistes.

La CUP no només ha exigit a ERC canvis “des del primer minut”, sobretot en “aquells àmbits en què es vulneren i es trepitgen els drets més elementals i bàsics”, com l’habitatge, sinó que també ha manifestat “preocupació” pel fet que Junts controli els departaments d’Economia, Salut i Territori.

Pellicer, que ha recordat que “els vots de la CUP no són un xec en blanc”, ha situat ERC davant d’un examen, ja que ha plantejat que si durant les pròximes setmanes “no s’atura la repressió contra el moviment en defensa de l’habitatge i no es busca i troba la manera de retirar la policia militaritzada dels desnonaments, la CUP-Un nou cicle per guanyar no podrà sostenir aquesta majoria parlamentària”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.