Ramentol prioritza la vacunació dels països pobres per davant dels nens

El secretari general de Salut recorda que la immunitat dels adults es tradueix en "protecció" de la població infantil

El secretari general del Departament de Salut, Marc Ramentol, ha coincidit amb l’OMS en la necessitat de prioritzar la vacunació dels països més pobres per davant dels nens dels estats més desenvolupats. En declaracions a Rac1, ha argumentat que la immunitat dels adults es tradueix ja en “protecció” de la població infantil, ha recordat que “no és una malaltia severa” per als nens i que en realitat “genera més risc de mutacions” el fet que hi hagi àmplies capes de població adulta en altres països que no tenen accés a la vacuna.

En concret, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha llançat una crida als països més rics, on el nivell de vacunació és molt alt, perquè donin els excedents de vacunes a Covax, la plataforma que treballa per aconseguir vaccins per als països pobres, en comptes de destinar-les a la immunització de nens i adolescents.

D’altra banda, Ramentol ha opinat que l’estiu del 2021 serà més semblant al del 2019 que no pas al del 2020, i ha reconegut que en les pròximes setmanes l’ús de la mascareta serà un dels debats que s’abordaran al departament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides